Register /

Проспект Правди перейменовано на честь Європейського Союзу

Назва запропонована на честь економічного і політичного союзу, який об’єднує 27 держав-членів.

У Подільському районі проспект Правди перейменовано на честь Європейського Союзу. Таке рішення було прийняте сьогодні, 8 травня, на пленарному засіданні Київської міської ради.

Як зазначив заступник міського голови – секретар Київради Володимир Бондаренко, звичні топонімічні назви часів радянського союзу завжди мають вороже ідеологічне значення, яке десятиліттями впливає на нашу свідомість.

«Проспект Правди було названо на честь центрального органу комуністичної партії радянського союзу – газети «Правда». У час війни Київська міська рада прийняла рішення деколонізувати проспект. На основі електронного рейтингового голосування було обрано нову назву – проспект Європейського Союзу. Назва запропонована на честь економічного і політичного союзу, який об’єднує 27 держав-членів, що розташовані в Європі. Європейський Союз – давній і надійний геополітичний, економічний, а віднедавна і військовий партнер України. Набуття повноправного членства України в Європейському Союзі – стратегічний курс держави, закріплений у Конституції України. Тож вшанування ЄС у столичній топоніміці є логічним кроком на шляху до зміцнення взаємин», – наголосив Володимир Бондаренко.

Раніше повідомлялося, що у Київській області повністю та частково із забезпеченням життєдіяльності вже відновили майже 17 тис. об'єктів. Основна частина, 15,3 тис. будинків, це приватні та багатоквартирні будинки.

Під час робочого візиту в Україну делегація США на чолі з заступницею адміністратора USAID Ізобель Коулман відвідала Ірпінь. Саме з цього міста розпочалась програма державних компенсацій за пошкоджене та знищене житло – єВідновлення. На термінові та капітальні ремонти кошти вже отримали майже 3,5 тисячі мешканців міста. Ще близько 500 заяв – в роботі. А від початку цього року, коли з’явилась можливість отримати кошти на придбання нового житла замість знищеного, вже 500 мешканців Ірпеня отримали гарантовану державою компенсацію. Середня сума – 2,7 млн грн. 

Источник

Reading too

Архів матеріалів