Реєстрація /

Аварійні відключення світла діють у всіх регіонах

Це вимушений захід, який є наслідком масованих атак росії.

Компанія-постачальник електроенергії Yasno оголосила, що у Києві та Дніпропетровській області за вказівкою Укренерго діють екстрені відключення електроенергії. Згодом Укренерго заявило, що змушене запровадити контрольовані аварійні відключення у всіх регіонах України.

Про це компанія повідомила у Facebook.

«Це вимушений захід, який є наслідком масованих атак росії. На жаль, графіків не існує, тому що відключення не планові, і вони необхідні для термінового балансування енергосистеми.
Будь ласка, наберіться терпіння. Усі енергетики працюють у режимі нон-стоп, щоб якнайшвидше повернути світло», – йдеться у повідомленні.

Про аварійні відключення за вказівкою Укренерго також повідомляють обленерго – зокрема, Сумиобленерго, Вінницяобленерго та Львівобленерго.

«Екстренні відключення світла… Дефіцит», – написав у Facebook гендиректор Yasno Сергій Коваленко.
Також про аварійні відключення в області повідомив голова Полтавської ОВ Філіп Пронін.

Нині тимчасово без світла 43,8 тис. побутових споживачів та 2,7 тис. юридичних», – написав він.
У ДПЕК повідомили про екстрені відключення у Києві та області, а також - в Одеській, Дніпропетровській та Донбасі, за розпорядженням НЕК Укренерго.

Ми змушені застосовувати їх без попередження через складну ситуацію в енергосистемі країни, викликану постійними ворожими обстрілами.

«Звертаємо увагу, що під час екстрених відключень графіки, які можуть бути спрогнозовані заздалегідь, не діють», – заявили у компанії.

Раніше повідомлялося, що у Київській області повністю та частково із забезпеченням життєдіяльності вже відновили майже 17 тис. об'єктів. Основна частина, 15,3 тис. будинків, це приватні та багатоквартирні будинки.

Джерело